All
competition
museum
culture
residential
hotels
leisure
work
public
renovations
reuse
extensions
NEW SHOP AND BOX-OFFICE
FOR THE ARCHAEOLOGICAL SITE OF DELOS

The design extends to the re-planning of the approach promontory of the archaeological site. The central idea of the proposal is based on the present-day image presented by the site. The new composition is organised between stone walls, with organising lines and dimensions such as to refer to the scale of the ruins and the morphological persistence through time of the stone masonry on Delos. The positioning of the roofings between the stone walls at a lower level than their finial contributes to the maintenance of the scale of the site.

June 2003
client
Organisation 
for the promotion
of Greek culture 
project team
Y. Kizis, N. Venianakis
civ. engineer
K. Karayorgos
mech. engineer
Ch. Zombolas
construction
N. Koutoumanos