Όλα
Διαγωνισμοί
Μουσεία
Πολιτισμός
Κατοικίες
Ξενοδοχεία
Αναψυχή
Εργασία
Δημόσια Κτίρια
Αποκαταστάσεις
Επαναχρήσεις
Επεκτάσεις
EIΣOΔOΣ & ΠPOΣΘHKH OPOΦOY
ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔIOIKHΣHΣ TPAΠEZAΣ ΠEIPAIΩΣ

Η διαφάνεια του χώρου υποδοχής των επισκεπτών
και των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είχε σκοπό την προβολή του κύριου επενδυτή του έργου της αξιοποίησης του Μεγάρου, αλλά και την κατάθεση δείγματος γραφής προς το κοινό. Η αποκατάσταση και η λειτουργική προσαρμογή της παλιάς μαρμάρινης πορτωσιάς με την σφυρήλατη εξώθυρα, που παλιότερα οδηγούσε σε κλειστό διάδρομο ανόδου προς τα γραφεία της ανωδομής, τώρα οδηγεί σε χώρο
ανοιχτό, μεγάλο, τριγυρισμένο από βιτρίνες.
Κεντρική παράμετρος του σχεδιασμού του χώρου ήταν η εμβληματική έκθεση ενός μεγάλου ορειχάλκινου έργου γλυπτικής: της αρπαγής της Ευρώπης του Fernado Botero. Το πλάσιμο του χώρου γύρω από
το γλυπτό, που καθορίζει την οργάνωση των κινήσεων
- η ράμπα δεξιά του, καμπύλα σκαλοπάτια αριστερά του, που σμίγουν στο κυκλικό του βάθρο, το φόντο από λωρίδες κοκκινωπού μαρμάρου, οι ορειχάλκινες επενδύσεις των υποστυλωμάτων και η μινιμαλιστική επίπλωση του χώρου υποδοχής συνθέτουν ένα σκηνικό ισχυρής προσωπικότητας που υπογραμμίζει τη δυναμική της Τράπεζας, αλλά και τις ποιοτικές της επιλογές: κάτι που θα γνωρίσει ο επισκέπτης ανεβαίνοντας στους ορόφους, όπου η παρουσία των έργων τέχνης παίζει κύριο ρόλο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος των χώρων εργασίας.

Oκτώβριος 2006
εργοδότης PICAR A.E.
ομάδα μελέτης Γ. Kίζης, Θ. Δούγκας
κατασκευή ΑRRIKTON A.E.
γλυπτό
Fernado Botero